Kirkemellom

En praktbok som tar deg med til 37 kirker på 224 sider med 300 fantastiske fargebilder. En skatt for alle som er glad i øyriket Lofoten og Vesterålen. Kirkemellom er designet og utgitt av God strek.

Kirkene ligger tett på den sagnomsuste øygruppa nordvest i havet. De står der som en takk for godt fiske og helsa, som et sted å gå til med sorgen når fotfeste glapp. Kirka var møteplass enten du ville høre slarv fra nabobygda eller komme nærmere forsynet. Kanskje var den reist og driftet like mye for å bøte på dårlig samvittighet som for å hedre Vår herre.
Så nært storhavet har sentimentaliteten dårlige kår. Det er det praktiske som rår. Det skal være vanntett, tåle vind og gi mulighet for ombygging når forholdene forandre seg. «Gammel skit» blir fort fjernet til fordel for det nye. Kirken er unntaket som bekrefter regelen. Gudshusene her fungerer som et slags «tidsanker». Mange steder er det å gå inn kirkedøra som å gå tiår tilbake i tid. I møte med kirken blir du kjent med vår historie «Kirkemellom» lar deg for første gang møte de vakre gudshusene på øygruppa samlet. Her har 37 kirker fra Andenes i nord til Røst i sør fått plass mellom to permer. Du som bor i Lofoten og Vesterålen vil finne din kirke. Kanskje fremkaller bildene i boka en salme pugget utenat til konfirmasjonen, et minne fra en julegudstjeneste, en barnedåp, et bryllup eller et siste farvel i en begravelse. Teksten vil uansett overraske deg. Dette er ikke et kirkeleksikon. Viktige fakta er tatt med i telegramform, men først og fremst er Kirkemellom et knippe fascinerende historier om kirkene, kirkestedene, folket der og om det å reise kirkemellom. Ola Bremnes skriver på en slik måte at teksten vil treffe langt utover lesegruppen i Lofoten og Vesterålen. Det handler om det å bli sett, om barndomsminner, om kjærlighet, om sorg og glede, tro og tvil, nåde og tilgivelse. Kort og godt om det å være menneske. – For oss ble dette prosjektet et livgivende møte med historie, natur og kultur. en reise i tid og rom hvor i tvil og tro holder hverandre i spenns som sol og måne. Og et møte med levende mennesker langs ei lei som blir mer og mer eksotisk jo oftere du ferdes her, sier Ola Bremnes. Les om englene fra Kjøpsvik, sjøsyke prinsesser, tragiske forlis, kirka som ble sjokoladereklame og hemmelige skatter. Bli med på en vandring der du krysser sporene etter Landstad, Hamsun, Regine Normann, Petter Dass, Th. Kittelsen og Claes Gill. Boka er blitt en skikkelig kaffebord-bok med 300 fargebilder. En fryd og eie og en glede å gi bort til noen du er glad i. Kjøp den i din bokhandel eller bestill den direkte hos oss. Send en bestilling/forespørsel til unni@godstrek.no eller svein.terje@godstrek.no

© 2002 God strek AS
Design: Svein Spjelkavik
Redigering: Bård Michalsen
Skrift brødtekst: Palatino 11 punkt
Skrift titler/billedtekster: Officina Sans 
Papir: 130 gram Gothic Silk
Repro, trykk og innbinding: AIT Otta AS

Alle foto © Trym Ivar Bergsmo
Bildene er tatt på Kodak E100VS film
Kamera: Nikon F90X, m/følgende Nikon objektiver:
18mm, 20-35mm, 60mm macro, 80-200mm og 300mm

Printed in Norway
ISBN 82-91984-07-7
Sjekk disse også

Nordmela Landhandleri & Kafé
2015
SE GRUPPEN visuell profil
2015
Lofotr materiell 2016
2016
NORDNORSK SANGBOK Fra Petter Dass til Moddi
2016
Insula-dagene
2017
Hotell Marena
2009
Jul i Andøy 2016
2016
Visit Andøy
2015
Lofotens Gull
2014
Lofotr Viking Festival 2016
2016
Back to Top