Bildet er en humoristisk tolkning av maleriet av fiskeren, med pipe og sydvest – kjent fra de tusen hjem langs kysten. Det er sannsynlig at du finner en variant av det hjemme hos dine besteforeldre. Motivet kom i sin tid i alle slags varianter; malt, brodert eller som relieff. Svein Terje sin versjon er en Pop-art versjon. I tillegg til pipe og sydvest så har han fått litt sminke.
Popkunst, også kjent som pop art, utviklet seg omtrent samtidig som fiskeren med pipe og sydvest ble lansert på det kommersielle markedet. Min tolkning er inspirert av Andy Warhol – den ledende skikkelsen blant popkunstnerne på 1960-tallet og betraktes i dag som en av de mest betydningsfulle kunstnerne fra forrige århundre.
Kunstneren bak det originale maleriet er Harry Haerendel, født i Hamburg i 1896 og død i 1991. Harry Haerendel studerte ved kunstskoler både i Hamburg og Berlin før han reiste rundt i det meste av Europa. Han hadde en spesiell interesse for det maritime og begynte å male portretter av de hardtarbeidende fiskerne – hvor disse fiskerne befant seg er usikkert. Det antas at han malte bildet av fiskeren på 1920-tallet.
Hvis du er interessert i en print av denne så kan den tilpasses ditt format og ønske. Den kan også leveres uten tekst, en annen tekst eller settes opp i formatet ditt med bare en fisker. Be om tilbud.

Illustrasjon til portrett-sak om 40-årsjubilanten Rock mot Rus og leder Kristin Krey i lokalavisen Andøyposten.

Illustrasjonskart over yttersiden av Hadseløya. Laget på oppdrag fra Siv Johansen, Galleri Uver.

Illustrasjon til lokalavisen Andøyposten sitt julenummer.

Illustrasjon av skuespiller Kine Eliassen etter et foto av Ida Helen Gøytil.

Portrett av Randi Borgen Mikalsen (inrammet gave)

Illustrasjon til portrett-sak om 80-årsjubilanten Rangvald Hansen i lokalavisen Andøyposten.

Portrett av Simen Karlsen som Peter Pan  (inrammet gave)

Illustrasjon til portrett-sak om Harald Fodstad i lokalavisen Andøyposten. Illustrasjon: Svein Spjelkavik

Illustrasjon til portrett-sak om Jørn Arild Aune i lokalavisen Andøyposten. 

Portrett av Iselin Kvalvik Eliassen

Illustrasjon til Teaterklubb 81's teateroppsetning «Karius & Baktus» sommeren 2016.

Portrett (inrammet gave)

Illustrasjon til sak om artisten Dagny i festivalavisen «Rock mot Rus News»

Illustrasjon til portrett-sak om Morten Ellingsen i lokalavisen Andøyposten. 

Karikaturtegnig av Ole Johnny Nilsen 

Detalj fra A1-plakat til åpningskonsert i Norlandiahallen på Andenes med Violet Road, Sondre Justad og Robaat.

Violet Road, Sondre Justad og Robaat sto på scena når Andenes IL, Benn Eidissen og hans Eidissen Consult AS inviterte til den aller første konserten i den nye Norlandiahallen på Andenes (4. september 2015). God strek produserte en av de største eventene i Andøys historie.
God streks Svein Terje Kvalvik Eliassen sto for plakaten med Blyant-tegninger kombinert med vannfarger/akvarell. Scannet og digitalt kolorert i Photoshop. Et rastermønster er også benyttet for å skape helhet. Plakaten ble trykket i A1 størrelse – 841 × 594 mm. Vintage-versjon av AIL-logoen og håndteksting ved Svein Spjelkavik.

Det kom som et sjokk for alle da Morten Rydland Høyning omkom i en motorsykkelulykke i Tromsø mandag 21. juli 2014. Ulykken skjedde under kjøreopplæring. Morten ble bare 32 år gammel. God strek utformet sammen med gode venner av Morten en minnebok. Svein Terje sitt portrett av Morten ble valgt til omslage av boka. Espen Nørvåg Slapgård, ansvarlig redaktør i bladet Metal Hammer Norway illustrerte sitt minneord i bladet med samme tegning.


Mathias Rasmussen er et ungt svømmetalent fra Andenes som går på Norges toppidrettsgymnas i Tromsø (Svømming NTG Tromsø). Edvard Kristiansen (KrisDev.com) har tatt fotografiet som tegningen baserer seg på.

Svein Spjelkavik er kreativ leder og grunnlegger av God strek. Svein brukes mye som foredragsholder enten tema er kreativitet eller kommunikasjon. Svein stiftet sammen med noen venner Rock Mot Rus, Norges eldste rockemønstring. Han har produsert kulturarrangementer i India, Mexico, USA og på Island. Han hadde regien på LOFAST-åpningen og var produsent for den nasjonale markeringa av Norge 50 år i rommet. Siden mars 2010 har ordet framsnakking fått 202 469 medlemmer på Facebook. Kongen har brukt ordet, kronprinsen har brukt det, prinsessa og dronninga også, men mest av alt engasjerer det vanlige folk. Svein er oppfinner av ordet, og har opprettet den populære facebooksiden.



Portrett av Daniel Olaisen. 


Beate Heide

Illustrasjon til portrett av Nikoline J. Spjelkavik i lokalavisen Andøyposten.


Tegning til minne om Svein Terje sin pappa, Terje Frank Eliassen (1933-2014).

Illustrasjon til portrett av Per Erik Hanevold i lokalavisen Andøyposten.

Karikatur av doktor Anders Stave.

Karikatur

Karikatur

Illustrasjon til portrett av Johan Kleppe i lokalavisen Andøyposten.

Karikatur

Illustrasjon til portrett av Bjørnar Nicolaysen i lokalavisen Andøyposten.

Illustrasjon til portrett av May og Knut Eines i lokalavisen Andøyposten.

Illustrasjon til portrett av Gunnar Rasmusseni lokalavisen Andøyposten.

Illustrasjon til portrett av Kåre Myrvang i lokalavisen Andøyposten.

Illustrasjon til bokomslag. Tusenvis av nettbrukere fulgte bloggen til 17 år gamle Fredrik Stave fra Andenes der han på en ærlig og gripende måte skildret sin kamp mot kreften. Fredriks fortelling er ikke bare trist, den er full av humør og livsglede også. Fredriks familie bestemte seg for å gi ut bloggen i bokform etter Fredriks død. Overskuddet av salget gikk til Fredriks minnefond og skolekorpset på hjemstedet der Fredrik var en av musikantene. Minnefondet gir i dag kreftsyke barn og unge ved UNN i Tromsø en litt lysere hverdag. Boka var ment å være til trøst for familier i samme situasjon som Stave-familien og et nyttig verktøy for helsepersonell. God strek var bokas viktigste sponsor og forsiden av boka var utfordrende. Vi ønsket å vise et bilde av Fredrik uten å vise et foto. Etter Fredriks død er det bare bildene våre av ham som lever videre. Vi ser ham, ikke slik han er, men slik vi husker han. På samme måte som et portrett alltid blir en subjektiv synteste. Her synes jeg at jeg klarte å skape et mer livaktig portrett av Fredrik enn noe foto ville gjort. Omslagsdesignet forøvrig var preget av hvitt fordi boka kom ut kort tid etter begravelsen, og fordi det var mange som snakket om fredrik som nettopp et lys. Typografi og design var forøvrig sterkt preget av bloggens form. Boka er nærmest en blogg på papir, en slags skjermdump i bokform.

Back to Top